Nieuw gebouw KSKNS

...............................................................

Gemeente knipt in plannen voor bouw nieuw sportcomplex

De plannen van het Stabroekse gemeentebestuur om op het Vosseveld een nieuw, cirkelvormig sportcomplex te bouwen, worden aangepast. Bij de inschrijvingen voor de aanbesteding lag het bedrag ver boven de geraamde kostprijs door de gemeente. Er werd nu voor 300.000 euro gesnoeid in de uitvoering en er komt een nieuwe openbare aanbesteding. Burgemeester Rik Frans (N-VA) spreekt van een kleine vertraging en hoopt dat de werken kunnen starten na het bouwverlof.

Het huidige sportcentrum Vossenveld is verouderd en energieverspillend. Plannen om een nieuw complex te bouwen zijn al jaren oud maar kwamen vorig jaar in een stroomversnelling toen alle betrokken partijen samen rond de tafel gingen zitten. “Met als voorbeeld het complex van de Schotense voetbalclub Simikos in het achterhoofd schreven we een architectenwedstrijd uit. Daarna volgde de aanbesteding “ zegt Rik Frans. Voetbalclub KSKNS en softbal- en beeballclub Chicaboo’s, de gebruikers van het nieuwe sportcomplex, zullen echter nog enkele extra maanden moeten wachten vooraleer ze hun nieuw sportcomplex in gebruik kunnen nemen. In afwachting staan naast het oude gebouw al enkele weken containers, die tijdens de bouwwerken moeten fungeren als kleedruimtes en kantine. “Voor de realisatie van het nieuwe complex hadden we 1,5 miljoen euro voorzien” zegt burgemeester Rik Frans. “Twee bouwfirma’s schreven in met bedragen die ver boven het budget lagen dat de gemeente voor ogen had. De goedkoopste had ingeschreven voor een bedrag van 1,85 miljoen euro en ook dat was van het goede te veel. Bovendien was in onze 1,5 miljoen ook de buitenaanleg, de veldverlichting en een grotere parking voorzien. Daarom moest ingegrepen worden om het project betaalbaarder te maken. Aan het concept zelf wordt niet geraakt”.

Post per post bekeken

Het gemeentebestuur ging samen met de architect aan tafel zitten om post per post opnieuw te bekijken. “Bedoeling was 300.000 euro te besparen” zegt de burgemeester. “De meest opvallende wijziging is de luifel die komt te vervallen. In het eerste project werd die nog opgehangen aan metalen kabels, nu laten we het dak ongeveer 4 meter oversteken. Dat is veel goedkoper en zeker zo indrukwekkend. Het cirkelvormig gebouw werd behouden omdat dit energiezuiniger is. Om warmteverlies te beperken, liggen de kleedkamers anderhalve meter in de grond laten. De nieuwe kantine komt dan weer anderhalve meter boven de grond. Zo krijg je aan de kant van alle speelvelden een panoramisch zicht”. Ook de manier van uitvoering werd aangepast zegt schepen Herman Jongenelen (CD&V). “In de eerste plannen werd gebouwd in twee verschillende fasen. Nu gebeuren alle werken gelijktijdig. Omdat we niets aan het uitzicht wijzigen is er geen nieuwe bouwaanvraag nodig. Het is nu wachten op de resultaten van de nieuwe aanbesteding die onmiddellijk kan starten”. De gemeente houdt rekening met slechts enkele maanden vertraging en hoopt na het bouwverlof te kunnen starten. Het nieuwe sportcomplex is dan klaar in het najaar van 2020.

Bron HLN

 

DE SPREEKWOORDELIJKE KOGEL IS DOOR DE KERK !

Van vage plannen en vele, al dan niet valse geruchten, brengen we jullie, in primeur, nu op de hoogte van de concrete plannen voor ons nieuwe clublokaal, Sportcomplex Vossenvelden.

Het geheel is een gevolg van een intensieve samenwerking en planning van onze burgemeester Rik Frans, schepen Herman Jongenelen, dhr.Ir. Luc De Boeck, werkzaam voor de gemeente Kapellen, architectenburo Cuyvers & Co (Antwerpen)  en uiteraard onze voorzitter Walter Eestermans.

Als koosnaam van het project is reeds de naam “DE GHELAMCO VAN STABROEK” gevallen, een naar ons inzien geen verkeerde benaming.

De werken zouden starten in september 2019 en gebeuren volgens onze info in twee fases.

We beginnen eerst met de afbraak van het gehele gebouw, kantine en kleedkamers, tijdelijke kleedkamers en sanitair zullen geplaatst worden om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. Een tijdelijk clubhuis zal tijdens de werken in gebruik genomen worden. Dit tijdelijke onderkomen is in handen van K.SK.NS Deze units zullen we zelf plaatsen, monteren en inrichten. Helpende handen kunnen zich melden bij Rune B.

Na de afbraak van het oude gebouw zal er direct begonnen worden aan de wederopbouw van het nieuwe sportcomplex Vossenvelden.

Tijdelijke kleedkamers en sanitair zullen worden voorzien door de gemeente Stabroek.

Fase twee dan is het aanpassen en herplaatsen van de parking die meer plaats zal bieden dan de huidige.

Het gebouw, het ontwerp en ruimtelijke indeling van het geheel is ronduit prachtig, futuristisch  en gebruiksvriendelijk te noemen, waarvoor dank aan allen die zich hiervoor ingezet hebben.

Het gebouw zelf is ……..rond van vorm.

Half ondergronds bevinden zich acht kleedruimten, een aantal technische ruimtes, een EHBO-ruimte en drie kleedruimtes voor scheidsrechters, ook voor mindervaliden werd overal plaats voorzien.

Bovengronds, op ongeveer 1.5 meter boven de terreinen komt dan de inkomhal, de kantine, de toiletten, een doorgeefkeuken, een vergaderzaal met computerruimte om de wedstrijdbladen in te vullen en een buitenterras.

De voorzijde van de kantine is dus rond zodat een panoramisch uitzicht op onze drie terreinen EN het softbalveld mogelijk werd gemaakt

Op het dak worden zonnepanelen voorzien en in het ganse ontwerp werd stevig rekening gehouden met het milieu en een zuinig energiebeheer.

Zoals u merkt is er niet over één nacht ijs gegaan, het ganse project is meer dan weldoordacht opgevat.

Kon. SK. Nieuw Stabroek dank dan ook iedereen die betrokken is bij dit project voor zijn inzet.

De KSKNS webmaster Luc S

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

De Visscher Wilfried | Antwoord 26.03.2018 03.15

. Denk dat veeeeeeele clubs serieus jaloers gaan zijn op die BOEREN van de POLDER . Prachtig , succes gr W

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

10.11 | 20:46

Hallo een goede avond heb een vraagje weten jullie soms of ze nog een keeper zoeken bij de veteranen ? Mvg G .

...
26.03 | 03:15

. Denk dat veeeeeeele clubs serieus jaloers gaan zijn op die BOEREN van de POLDER . Prachtig , succes gr W

...
18.08 | 12:08
Tornooi U9 heeft ontvangen 3
21.05 | 20:43
Oude doos heeft ontvangen 1
Je vindt deze pagina leuk